Η κολομβιανή κάτω Βουλή τερμάτισε απότομα τη συνεδρίασή της χθες Πέμπτη και συνέστησε στα μέλη της να τεθούν άμεσα σε καραντίνα, καθώς μέλος του σώματος διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Τα μέλη της Βουλής της Κολομβίας — χώρας που έχει καταγράψει πάνω από 1,1 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και θρηνεί πάνω από 32.000 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 ως αυτό το στάδιο — έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εργασίες της ψηφιακά ή διά ζώσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κάτω Βουλής, ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον ιό έως και 150 μέλη του σώματος.

Στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας συστήθηκε να αποφύγουν να μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να παραμείνουν στην Μπογκοτά ενόσω περιμένουν 72 ώρες από την πιθανή έκθεσή τους για να υποβληθούν σε τεστ, τόνισε ο πρόεδρος της κάτω Βουλής, ο συντηρητικός Χερμάν Μπλάνκο.

«Προφανώς αυτή είναι μια πολύ λεπτή και σοβαρή κατάσταση», τόνισε ο Μπλάνκο. «Θα τερματίσω τη συνεδρίαση», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Μπλάνκο, ο Αλεχάντρο Κάρλος Τσακόν, στέλεχος του κόμματος των Φιλελευθέρων, διαγνώστηκε θετικός στον SARS-CoV-2 την επομένη της συμμετοχής του σε συνεδρίαση του σώματος.

Κατά τη βουλευτή Μαρία Χοσέ Πισάρο, όλα τα μέλη της Βουλής οφείλουν να παραμείνουν στην πρωτεύουσα ως τουλάχιστον αύριο Σάββατο. Η πολιτικός εξήγησε πως απλώς μετέφερε οδηγίες των υγειονομικών αρχών στην Μπογκοτά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης