Στους 52 έχει φτάσει ο απολογισμός των τραυματιών μετά την έκρηξη παγιδευμένης μοτοσικλέτας, την Πέμπτη, έξω από το δημαρχείο της πόλης Πραδέρα στην Κολομβία, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Εξαιτίας της έκρηξης ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ 6 εκ των τραυματιών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, κατηγόρησε ευθέως για την επίθεση τους αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), μετέδωσε ο τηλεοπτικό σταθμός NoticiasCarasol, επικαλούμενος αναφορές της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της FARC, μιλώντας από την Αβάνα, αρνήθηκε τη συμμετοχή της οργάνωσης στην επίθεση. Οι αντάρτες της FARC είχαν συμφωνήσει για την διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση της Κολομβίας από τον Οκτώβριο του 2012, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. Η κολομβιανή κυβέρνηση είχε σημειώσει πρόοδο στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη ώστε να σταματήσουν οι πράξεις βίας.

Την Τετάρτη, η FARC, κήρυξε το τέλος της μονομερούς εκεχειρίας που είχε ανακοινωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης