Ισχυρή έκρηξη έπληξε εμπορικό κέντρο στην τουριστική περιοχή της πρωτεύουσας της Κολομβίας, τη Μπογκοτά, με αποτέλεσμα τρεις γυναίκες να χάσουν τη ζωή τους και 11 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Η έκρηξη συνέβη στο εμπορικό κέντρο Centro Andino, στη συνοικία Zona Rosa, στον δεύτερο όροφο, στις 17:00 τοπική ώρα (01:00 της Κυριακής, ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει το πρώτο θύμα και πρόκειται για 23χρονη γυναίκα από τη Γαλλία που είχε περάσει έξι μήνες εθελοντισμού στην Κολομβία, ανέφερε το πρακτορείο AP. Η γυναίκα εργάστηκε σε μια φτωχή κολομβιανή γειτονιά και σκοτώθηκε λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επιστροφή της στη Γαλλία.

Τα άλλα δύο θύματα, τα οποία έχουν αναγνωριστεί, είναι μια 31χρονη γυναίκα καθώς και μια 27χρονη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το νοσοκομείο της Μπογκοτά, μία γυναίκα παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος της Μπογκοτά, Enrique Peñalosa, χαρακτήρισε την έκρηξη ως μια «δειλή τρομοκρατική επίθεση». Τα ασθενοφόρα και η πυροσβεστική υπηρεσία έχουν σπεύσει στο σημείο και ολόκληρο το εμπορικό κέντρο έχει εκκενωθεί.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος διέταξε νωρίτερα τον στρατηγό Χόρχε Νιέτο, τον αρχηγό της αστυνομίας της Κολομβίας, να αρχίσει μια έρευνα σε βάθος για την επίθεση.

Επιμέλεια: Άλκης Αποστολόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης