Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Παρόλο που η εμπορία ανθρώπων απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 5 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το 2011, για την αντιμετώπιση του trafficking, η ίδια η Κομισιόν διαπιστώνει αύξηση των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αποκάλυψη αυτή προβαίνει, με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν, η Ιταλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών CaterinaChinnici, που αναλυτικότερα επισημαίνει ότι «Στη δεύτερη έκθεση για την οδηγία 2011/36 / ΕΕ , που δημοσιεύθηκε το 2018, η Επιτροπή σημείωσε αύξηση του αριθμού των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, που σχετίζεται με τις «μικτές μεταναστευτικές ροές» και τις διαδικασίες ασύλου.»!

Ευλόγως, η Ιταλίδα ευρωβουλευτής, διερωτάται:

1. Αν προτίθεται η Κομισιόν, να καταστήσει αυστηρότερες τις διατάξεις του ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου σχετικά με τις άδειες διαμονής των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και αν θα προβεί επίσης στην επανεξέταση της οδηγίας 2004/81 / ΕΚ με σκοπό την τυποποίηση της διάρκειάς της, τη διασφάλιση μεγαλύτερης ασφάλειας δικαίου για τα θύματα και την αύξηση της προθυμίας τους να συνεργαστούν με τις αρχές επιβολής του νόμου.
 2. Αν προτίθεται να ενθαρρύνει μέτρα για την ταχεία αναγνώριση των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων σε σχέση με τις «μικτές μεταναστευτικές ροές» και τις διαδικασίες ασύλου, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή προστασία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσει την εφαρμογή των «δέκα αρχών της ΕΕ για ολοκληρωμένα συστήματα προστασίας των παιδιών» σε σχέση με την εμπορία ανθρώπων»
 
Η απάντηση αναμένεται με ιδιαίτερο 
ενδιαφέρον…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης