Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης 

Ουδέν νεότερο μέχρι σήμερα, για την τύχη της νομοθετικής πρότασης κατά των υψηλών τιμών ενέργειας, που εξήγγειλε, τον Σεπτέμβριο του 2022, η πρόεδρος της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα αναδεικνύει, με γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν ο Γερμανός ευρωβουλευτής της Ομάδας renew, Moritz Körner, που αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι:

-Τον Σεπτέμβριο του 2022, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Επιτροπής φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε μια νομοθετική πρόταση κατά των υψηλών τιμών της ενέργειας, η οποία θα επηρεάσει τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές καθώς και τις εταιρείες φυσικού αερίου και πετρελαίου.

-Σύμφωνα με τα λόγια της φον ντερ Λάιεν, η πρόταση «θα συγκεντρώσει περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια ευρώ για τα κράτη μέλη για να αμβλύνουν άμεσα το πλήγμα». Τα χρήματα θα ωφελούσαν «όσους τα χρειάζονται περισσότερο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερχόμενος, δε στο ζητούμενο, ο Γερμανός ευρωβουλευτής ρωτάει την Κομισιόν αν μπορεί να αναφέρει πόσα δισεκατομμύρια αποκαλούμενα «υπερβολικά κέρδη» έχουν συγκεντρωθεί για τα κράτη μέλη μέχρι σήμερα, κατανεμημένα ανά κράτος μέλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης