Ένα νέο βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο φαίνεται η «περίεργη» πορεία του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο άσος του NBA Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του και επτά ακόμη άτομα, λίγα λεπτά πριν πέσει.

Δείτε το βίντεο που παρουσίασε το τηλεοπτικό κανάλι CBS

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα μοιραία λάθη πριν τη συντριβή

Την ώρα που οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι ότι το ελικόπτερο δεν διέθετε σύστημα εντοπισμού και προειδοποίησης εδάφους με αποτέλεσμα μέσα στην πυκνή ομίχλη ο πιλότος να μην μπορεί να αντιληφθεί με κανέναν τρόπο τον λόφο όπου συνετρίβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-76B δεν διέθετε ούτε σύστημα καταγραφής των συνομιλιών στο κόκπιτ, αλλά ούτε «μαύρο κουτί».

Η ερευνήτρια Jennifer Homendy, δήλωσε ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Κόμπι Μπράιαντ βρισκόταν στα 2.300 πόδια ύψος όταν έχασε την επικοινωνία του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. «Η ταχύτητα της πτώσης κατά τη συντριβή ήταν μεγαλύτερη των 2.000 ποδιών το λεπτό», δήλωσε η ίδια.

«Γνωρίζουμε λοιπόν ότι η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και ότι το ελικόπτερο έγειρε αριστερά. Ήταν ένα τρομακτικό πεδίο ατυχήματος», πρόσθεσε. Όπως προκύπτει από την έρευνα, η πτώση πιθανότατα ξεκίνησε μετά από έναν απότομο ελιγμό, λόγω της περιορισμένης ορατότητας από την πυκνή ομίχλη. Το αεροσκάφος δεν είχε μαύρο κουτί, καθώς δεν απαιτείται σε αυτό το είδος ελικοπτέρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης