Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Ταξίμ» της Κωνσταντινούπολης. Στις πρώτες φωτογραφίες διακρίνονται πυκνοί καπνοί σε μεγάλη απόσταση από το κτήριο.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο ενώ όπως μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα, η πυρκαγιά φέρεται να ξέσπασε σε πτέρυγα του νοσοκομείου που βρισκόταν υπό κατασκευή και στη συνέχεια να εξαπλώθηκε στους ορόφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, ακούστηκε μία έκρηξη από το εσωτερικό του νοσοκομείουΟι αρχές εκκένωσαν το κτήριο και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, ακούστηκε μία έκρηξη από το εσωτερικό του νοσοκομείου.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Ahmet Demircan, ενημέρωσε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως στο νοσοκομείο είχε επίσης ξεσπάσει φωτιά το 2011, όταν βρισκόταν υπό κατασκευή. 

Ωστόσο το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο εκπροσώπους της πυροσβεστικής, μετέδωσε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Άλλα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από την ταράτσα του νοσοκομείου και ταχέως εξαπλώθηκε στους χαμηλότερους ορόφους, στο εξωτερικό περίβλημα του κτηρίου, που βρίσκεται στη συνοικία Γκαζιοσμανπασά, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. 

Ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής Χασάν Ταχσίν Ουστά είπε σε ένα άλλο τηλεοπτικό δίκτυο, το TRT, ότι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης