Βρέθηκε το μαύρο κουτί από το τουρκικό αεροσκάφος της εταιρείας Pegasus Airlines, που έχασε τον έλεγχο κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Σαμπιχά, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, στις 18:30.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις άνθρωποι που είχαν τραυματιστεί σοβαρά έχασαν τη ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθυντής της εταιρείας, Μεχμέτ Τεβφίκ Νάνε (Mehmet Tevfik Nane), σε συνέντευξη τύπου είπε μεταξύ άλλων ότι περιμένουν την αποκωδικοποίηση από το μαύρο κουτί, προκειμένου να διαπιστώσουν τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν το αεροσκάφος τύπου 737-86J να βγει από την πίστα πριν πέσει από υψόμετρο περίπου 40 μ. και να κοπεί στην κυριολεξία σε τρία κομμάτια.

Ο Μεχμέτ Τεβφίκ Νάνε

«Δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε για τη βλάβη, τα θύματα ή τους τραυματίες. Συνεχίζουμε την έρευνα καθώς έχουμε πάρει το μαύρο κουτί και προχωρούμε στην αποκωδικοποίησή του. Όλοι αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας. Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε περαιτέρω εξηγήσεις…» είπε μεταξύ άλλων ο Μεχμέτ Τεβφίκ Νάνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επιβατικό αεροσκάφος πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση Σμύρνη-Κωνσταντινούπολη. Μετέφερε 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι πιλότοι δεν κατάφεραν να προσγειωθούν ομαλά, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να βγει εκτός διαδρόμου προσγείωσης και στη συνέχεια να κοπεί σε τρία κομμάτια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης