Έναν νορβηγό πολίτη ιρανικής καταγωγής συνέλαβε η αστυνομία στη Δανία ως ύποπτο για την προετοιμασία επίθεσης κατά πολιτών.

Η αστυνομία ανέφερε ότι για την υπόθεση της απόπειρας επίθεσης, είναι υπεύθυνες οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της επίθεσης που τελικά δεν έγινε, ήταν ο ηγέτης του δανέζικου σκέλους της Κίνησης του Αραβικού Αγώνα για την απελευθέρωση του Ahwaz (ASMLA).

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Δανίας, η χώρα θα απαντούσε στη φερόμενη ιρανική επίθεση. Παράλληλα, η νορβηγική αστυνομία δήλωσε από την πλευρά της ότι βοηθούσε την αστυνομία της Δανίας στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το αραβικό κίνημα εναντίον του οποίο θα στρεφόταν η επίθεση φέρεται να ευθύνεται για τη φονική επίθεση εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στο Ιράν, από την οποία σκοτώθηκαν 25 άτομα, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 12 ιρανοί στρατιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιδρώντας στην επίθεση, το Ιράν κάλεσε τους πρέσβεις της Βρετανίας, της Ολλανδίας και της Δανίας κατηγορώντας τους για κάλυψη των ιρανικών αντιπολιτευτικών ομάδων, ενώ ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την ΕΕ για το γεγονός ότι δεν έχει κατατάξει τις συγκεκριμένες ομάδες στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης