Το υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. προχώρησε στην αναστολή σειράς μαθημάτων σε στρατιωτική σχολή, τα οποία περιελάμβαναν μεταξύ άλλων θέματα όπως η μαζική εξολόθρευση Μουσουλμάνων.

Ο αντισυνταγματάρχης Matthew Douli, ο οποίος δίδασκε το μάθημα με τίτλο «Όψεις του Ισλάμ και του Ισλαμικού Ριζοσπαστισμού» παραμένει στο διδακτικό προσωπικό στο κολέγιο του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στο Νόρφολκ, στην πολιτεία Βιρτζίνια, ωστόσο απαλλάχθηκε από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Επιτελείου στο Γερμανικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη, ο αρχηγός του Επιτελείου των αμερικάνικων Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Martin Dempsey, καταδίκασε το μάθημα, χαρακτηρίζοντάς το «εντελώς απαράδεκτο, αντίθετο στις αξίες μας και από ακαδημαϊκής άποψης μη έγκυρο».

Στις διαλέξεις του στο κολέγιο, που υπάγεται στην ανώτατη σχολή Εθνικής Άμυνας, ο αντισυνταγματάρχης πρότεινε «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον των Μουσουλμάνων για να έλθει η νίκη επί της ισλαμικής τρομοκρατίας», σύμφωνα με το περιοδικό «Wired», που αναφέρθηκε στην υπόθεση την Πέμπτη.

Στα κείμενα που διένειμε χαρακτήριζε το Ισλάμ μια «βάρβαρη ιδεολογία», η οποία «πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ισλάμ πρέπει να αλλάξει ή θα διευκολύνουμε την αυτοκαταστροφή του», φέρεται να ανέφερε το υλικό των διαλέξεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του αμερικανικού Στρατού προκαλούν την έντονη αντίδραση του Γενικού Επιτελείου των Η.Π.Α. και της διεθνούς κοινότητας με τη συμπεριφορά τους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν κάηκαν αντίτυπα του Κορανίου, ενώ έναν μήνα αργότερα, Αμερικανός υπαξιωματικός προσήχθη σε δίκη κατηγορούμενος για τη σφαγή 17 Αφγανών αμάχων.

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012, 07:08

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης