Χιλιάδες στρατιώτες αψήφησαν την τσουχτερή πρωινή ψύχρα του Λονδίνου και πήραν μέρος στις προετοιμασίες για τους εορτασμούς του αδαμάντινου ιωβηλαίου του βασιλικού ζεύγους στη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεντρώθηκαν στους στρατώνες του Ουέλινγκτον στις 03.30 για μια πρώτη πρόβα της μεγάλης παρέλασης της Τρίτης, που θα σηματοδοτήσει και το τέλος των εορτασμών που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που οι κάτοικοι του Λονδίνου ήταν στα κρεβάτια τους, η Βασιλική Φρουρά και οι ιστορικές άμαξες διέσχισαν την πλατεία του Κοινοβουλίου και από εκεί κατευθύνθηκαν στο Γουάιτχολ, για να καταλήξουν στην Τραφάλγκαρ Σκουέαρ.

Στη συνέχεια, προχώρησαν προς τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ακολουθώντας την ίδια πορεία που θα κάνουν με τη βασιλική οικογένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από χίλια άτομα προσωπικό από όλες τις υπηρεσίες ακολούθησαν τη διαδρομή είτε πεζή είτε επάνω σε άλογα, δημιουργώντας μια εκπληκτική χορωδία στους σιωπηλούς δρόμους του κοιμισμένου Λονδίνου.

Οι τετραήμεροι εορτασμοί θα περιλαμβάνουν ένα λαμπρό θέαμα, με άμαξες, στρατιωτικές μπάντες και πυροβολισμούς στον αέρα.

Η βασίλισσα και ο δούκας του Εδιμβούργου θα κάνουν τη διαδρομή μέσα σε ένα λαντό του 1902 που είχαν χρησιμοποιήσει ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ μετά τον γάμο τους.

Στους εορτασμούς θα λάβουν επίσης μέρος ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η δούκισσα της Κορνουάλης, ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Μόλις φτάσουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα θα βγει στο μπαλκόνι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, απ’ όπου θα παρακολουθήσουν μια επίδειξη από τη Βασιλική Αεροπορία και την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τη Βασιλική Φρουρά, ένα θέαμα γνωστό ως «Φωτιά της Χαράς» (Fire of Joy), αφού συνοδεύεται από ομοβροντία πυρών.

Η συγκεκριμένη τελετή έχει πραγματοποιηθεί μόνο μια φορά στο παρελθόν: Στα 80στά γενέθλια της βασίλισσας.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης