Κορωνοϊός: Θλιβερό ρεκόρ ημερήσιων θανάτων στη Μαλαισία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021, 07:00
Κορωνοϊός: Θλιβερό ρεκόρ ημερήσιων θανάτων στη Μαλαισία

Το Υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 39 ασθενείς με τον COVID-19, αριθμός άνευ προηγουμένου, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει μέχρι στιγμής τους 1.761 νεκρούς.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν 4.765 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 453.222.

Η Μαλαισία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας, που ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, πρακτικά εθνικό lockdown, ως τον Ιούνιο.

Το προηγούμενο εθνικό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του COVID-19 μέσα σε μία ημέρα (26) καταγράφηκε την Κυριακή.

Η Κουάλα Λουμπούρ απαγόρευσε την 28η Απριλίου την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από την Ινδία και κατόπιν και άλλες χώρες της Νότιας Ασίας (Πακιστάν, Νεπάλ, Σρι Λάνκα, Μπανγκλαντές) εξαιτίας της ανησυχίας για τον κίνδυνο εξάπλωσης πιο μολυσματικών παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού. Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι 132 Μαλαισιανοί επαναπατρίστηκαν από την Ινδία, χώρα που εξακολουθεί να σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στη Μαλαισία έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εγκεκριμένων εμβολίων για τον COVID-19 μόλις 1,17 εκατ. άνθρωποι μέχρι στιγμής και επικριτές της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν πολύ αργή την εξέλιξη της εκστρατείας ανοσοποίησης. Η κυβέρνηση της χώρας λέει πως θέλει να έχει ανοσοποιηθεί το 80% του πληθυσμού των 32 εκατ. κατοίκων μέχρι τον Δεκέμβριο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021, 07:00