Κορωνοϊός: Η Ιρλανδία τετραπλασιάζει τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τους περιορισμούς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021, 18:04
Κορωνοϊός: Η Ιρλανδία τετραπλασιάζει τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τους περιορισμούς

Το ενδεχόμενο να αυξήσει τα πρόστιμα για τους κατοίκους της χώρας, που παραβιάζουν τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού και ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διακοπές, στα 2.000 ευρώ από 500 ευρώ, εξετάζει η Ιρλανδία.

Οι περιττές μετακινήσεις στο εξωτερικό αποτελούν παράβαση των κανονισμών κατά της Covid-19, βάσει των οποίων οι πολίτες μπορούν να ασκούνται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τα σπίτια τους, με εξαίρεση τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους, την εκπαίδευση και άλλες σοβαρές αιτίες.

Αν και τα ποσοστά επιβατικής κίνησης έχουν μειωθεί κατά 97% σε ετήσια βάση, η κυβέρνηση αναφέρει πως τα δύο τρίτα των αφίξεων Ιρλανδών στα αεροδρόμια είναι πολίτες που επιστρέφουν από διακοπές, «ένα πολύ ανησυχητικό στατιστικό στοιχείο», όπως το περιγράφει ένας αξιωματούχος στο πρωθυπουργικό γραφείο.

«Υπάρχει μια αίσθηση πως το πρόστιμο των 500 ευρώ δεν αποτελεί επαρκές αντικίνητρο για να μην ταξιδεύει κανείς στο εξωτερικό, αυτό θα αυξηθεί και η κυβέρνηση σκέφτεται να το αυξήσει στα 2.000 ευρώ, προκειμένου να λειτουργήσει ως ένας σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας», είπε ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν ενώπιον του κοινοβουλίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021, 18:04