Κορωνοϊός: Οι πρώτοι ασθενείς στην Ιταλία πήραν εξιτήριο, 85χρονος κέρδισε τη μάχη στο Κοντόνιο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 14:04
Κορωνοϊός: Οι πρώτοι ασθενείς στην Ιταλία πήραν εξιτήριο, 85χρονος κέρδισε τη μάχη στο Κοντόνιο

Το ζευγάρι Κινέζων τουριστών ηλικίας 65 και 67 ετών -οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό στην Ιταλία- πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης Σπαλαντσάνι. Μεταφέρθηκαν για ένα διάστημα περαιτέρω παρακολούθησης στο νοσοκομείο Σαν Φιλίπο Νέρι της Ρώμης.

Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό. «Ευχαριστούμε τους γιατρούς του Σπαλαντσάνι. Μας έσωσαν τη ζωή και αισθανθήκαμε πραγματικά σαν στο σπίτι μας. Λατρεύουμε την Ιταλία» δήλωσαν στους δημοσιογράφους.

Εξάλλου στο Κοντόνιο, την κωμόπολη η οποία ήταν το επίκεντρο της επιδημίας στη Λομβαρδία, ένας άνδρας 85 ετών κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή. Έναν μήνα μετά την εισαγωγή του στο τοπικό νοσοκομείο, κατάφερε να επιστρέψει υγιής στο σπίτι του. Παρέμεινε σε απομόνωση επί τέσσερις εβδομάδες και ευτυχώς η κατάστασή του δεν θεωρήθηκε ποτέ ιδιαίτερα κρίσιμη. Όταν ήταν νέος κάπνιζε πολύ και είχε ήδη ξεπεράσει μια ιδιαίτερα δύσκολη περιπέτεια υγείας, όταν είχε μολυνθεί με τύφο. «Είναι ο πρώτος ασθενής που βγαίνει θεραπευμένος από το νοσοκομείο του Κοντόνιο» δήλωσε με συγκίνηση ο γιος του.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 14:17