Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 7.696 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ παράλληλα άλλοι 132 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, καθώς η χώρα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας έχει φτάσει μέχρι ατιγμής τους 25.055 νεκρούς επί συνόλου 1.117.348 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 45.965. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχουν πλέον φτάσει τους 3.308, εκ των οποίων 2.855 είναι διασωληνωμένοι· σε ολόκληρη τη χώρα δεν απομένουν πλέον διαθέσιμες παρά 193 κλίνες σε ΜΕΘ.

Η Χιλή πλήττεται από το νέο κύμα παρότι βρίσκεται στην πρωτοπορία σε διεθνές επίπεδο ως προς την ανοσοποίηση των πολιτών της, με πάνω από το 50% του πληθυσμού-στόχου (7,5 εκατ. ανθρώπους) να έχει λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου του.

Το νέο κύμα εκδηλώθηκε μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων τους μήνες του καλοκαιριού του νότιου ημισφαιρίου και την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων με τα μαθήματα να παραδίδονται διά ζώσης τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιμέτωπη με τη νέα κλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση έθεσε σε καραντίνα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των περισσοτέρων κατοίκων της μητροπολιτικής περιοχής του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης