Οι θάνατοι στη Σουηδία λόγω του κορωνοϊού ξεπέρασαν σήμερα Πέμπτη τους 3.000, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, με τον αριθμό τους να είναι πολύ υψηλότερος σε σχέση με τις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών έφθασε τώρα τους 3.040 από τους 2.941 χθες. Η Σουηδία έχει υιοθετήσει μια πιο ήπια προσέγγιση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αφήνοντας ανοιχτά τα περισσότερα σχολεία, καταστήματα και εστιατόρια και βασιζόμενη σε μέτρα που λαμβάνονται σε εθελοντική βάση από τους πολίτες για κοινωνική αποστασιοποίηση και σωστή υγιεινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θάνατοι στη Σουηδία είναι πολύ περισσότεροι σε σχέση με τον πληθυσμό της, συγκριτικά με τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, όπου οι Αρχές έχουν υιοθετήσει πιο αυστηρή προσέγγιση. Ωστόσο είναι λιγότεροι σε σχέση με τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, όπου επιβλήθηκαν lockdowns.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 455 στα 41.774, με 84 νέους θανάτους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές Αρχές της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέρχεται σε 5.288, σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία (RIVM). Το RIVM επισήμανε ότι ανακοινώνει μόνο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι πραγματικοί αριθμοί είναι μεγαλύτεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης