Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 689 ασθενείς με τον COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων του νέου κορωνοϊού να ξεπερνά το όριο των 84.000, να φθάνει τους 84.628 νεκρούς μέχρι στιγμής.

Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 27.000 – επακριβώς 26.934 – κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό από τον Μάρτιο του 2020 να φθάνει τους 4.093.090.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής είχαν χορηγηθεί μέχρι χθες 15,73 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19 από την 29η Δεκεμβρίου, όταν άρχισε η εθνική εκστρατεία ανοσοποίησης. Έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση το 25% του πληθυσμού των 45 εκατομμυρίων. Η κυβέρνηση εντείνει την προσπάθειά της «για να εμβολιάσει, να εμβολιάσει και να εμβολιάσει», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι χθες.

Η Αργεντινή πλήττεται από δεύτερο κύμα που αποδίδεται κυρίως στην παραλλαγή Γάμμα, το παραλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία.

Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε νωρίτερα την απόφασή του να παραταθούν έως τουλάχιστον την 25η Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα παρατείνουμε την απόφαση που είχαμε λάβει ήδη», είπε ο κεντροαριστερός αρχηγός του κράτους στη διάρκεια εκδήλωσης σε κέντρο υγείας, προσθέτοντας πως θα κατατεθεί σύντομα σχέδιο νόμου στο κοινοβούλιο προκειμένου «να συμφωνήσουμε» σε νέα μέτρα.

Οι ισχύοντες περιορισμοί συμπεριλαμβάνουν την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς μόνο από εργαζόμενους που κρίνεται απολύτως απαραίτητο να πηγαίνουν στις δουλειές τους και την τηλεκπαίδευση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης