Οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με τα 15 για τα οποία έκανε λόγο την προηγουμένη, ενημέρωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας πως όλες οι περιπτώσεις ήταν «εισαγόμενες», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Είναι η 11η συναπτή ημέρα που δεν ανακοινώνεται κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης του κορωνοϊού στην ασιατική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας εντοπίστηκαν επίσης 19 νέοι ασυμπτωματικοί φορείς, από 14 την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει.

31 ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 324, οι 4 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Συνολικά έχουν αποθεραπευθεί 80.046 ασθενείς, κατά το υπουργείο Υγείας.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται επισήμως σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 – ο αριθμός των θανάτων παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο – επί συνόλου 85.004 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης