Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.041 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 2 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 352 νεκρούς επί συνόλου 57.607 κρουσμάτων από τον Μάρτιο του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για «τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα μετά τη 2η Φεβρουαρίου, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 1.065», υπενθύμισε ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος στο υπουργείο Υγείας της Κούβας.

Οι 1.030 από τις νέες μολύνσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, «ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων 15 ημερών», σύμφωνα με τον κ. Ντουράν.

Η Αβάνα (491 κρούσματα σε 24 ώρες) παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης — τον επιπολασμό του ιού — να αυξάνεται στο επίπεδο των 278,3 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους, το υψηλότερο στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, παρότι οι Αρχές επιβάλλουν εκ νέου μέτρα όπως η διακοπή των παραδόσεων μαθημάτων με φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κλείσιμο ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, μπαρ και εστιατορίων, καθώς και η μείωση των επιβατικών πτήσεων από ορισμένες χώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης