Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στο Ελ Σαλβαδόρ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020, 03:46
Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στο Ελ Σαλβαδόρ

Ο πρώτος θάνατος στο Ελ Σαλβαδόρ εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκε από τις υγειονομικές αρχές χθες Τρίτη, ενημέρωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος της χώρας της κεντρικής Αμερικής Ναγίμπ Μπουκέλε.

Ως χθες το απόγευμα, οι υγειονομικές αρχές της χώρας είχαν καταγράψει 32 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Τη Δευτέρα, η αστυνομία στο Ελ Σαλβαδόρ χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού και άλλα μέσα αντιμετώπισης ταραχών για να διαλύσει πλήθη πολιτών που σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να ζητήσουν οικονομική βοήθεια από τις αρχές ώστε να τα βγάλουν πέρα εν μέσω του περιορισμού των πολιτών κατ’ οίκον. Η κυβέρνηση του Μπουκέλε επικρίθηκε για τον τρόπο που επέλεξε να διανείμει την οικονομική βοήθεια, αφού έσπασε η καραντίνα που έχει επιβάλει για την αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19.

Η κυβέρνηση της φτωχής χώρας των επτά εκατομμυρίων κατοίκων υποσχέθηκε ένα βοήθημα 300 δολαρίων σε περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά που βρίσκουν δουλειά μόνο στην παραοικονομία — καθαρίστριες, πλανόδιους πωλητές κ.ά. — και δεν έχουν κανένα δίχτυ ασφαλείας εν μέσω του υποχρεωτικού περιορισμού των πολιτών στο σπίτι από την 21η Μαρτίου για τριάντα ημέρες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020, 03:48