Κορωνοϊός: Σε 11.917 ανήλθαν τα κρούσματα στη Ρωσία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 16:12
Κορωνοϊός: Σε 11.917 ανήλθαν τα κρούσματα στη Ρωσία

Στη Μόσχα το σύστημα υγείας άρχισε να επιβαρύνεται τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας της αισθητής αύξησης των νέων κρουσμάτων που διαγνώστηκαν με βαριά πνευμονία, ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Αναστασία Ράκοβα.

«Διαπιστώνουμε ότι στη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες δεν αυξάνεται μόνο ο αριθμός των νοσηλευομένων, αλλά και των ασθενών που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα της νόσου, ασθενών με πνευμονία του κορωνοϊού. Ο αριθμός των ασθενών με πνευμονία σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκε περισσότερο από δύο φορές (από 2.600 έφτασε στις 5.500). Μαζί με την αύξηση του αριθμού των σοβαρά νοσούντων άρχισε να επιβαρύνεται και το σύστημα υγείας της Μόσχας. Αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία μας και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έχουν φτάσει στα όριά τους», δήλωσε η Ράκοβα.

Η ίδια προσέθεσε ότι συνολικά στα νοσοκομεία της Μόσχας νοσηλεύονται ήδη 6.500 άνθρωποι που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η επιδημία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή της και ως εκ τούτου ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Μόνο στη Μόσχα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 1.124 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των κρουσμάτων να φτάσει τα 7.822. Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα υπερβαίνει τα 1.000 κρούσματα, ενώ η χώρα είχε υπερβεί τον αριθμό των 1.000 κρουσμάτων ημερησίως στις 7 Απριλίου.

Στη Ρωσία τα κρούσματα έφτασαν τις 11.917, ενώ 795 ασθενείς έχουν αναρρώσει. Σύμφωνα με το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, οι νεκροί συνολικά έχουν φτάσει τους 94.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 16:12