Οι Αρχές του Παναμά έχουν καταγράψει 137 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η υπουργός Υγείας Ροσάριο Τέρνερ, αριθμό σημαντικά αυξημένο από τα 109 της προηγουμένης.

Ο πρόεδρος της χώρας Λαουρεντίνο Κορτίσο γνωστοποίησε πως αναστέλλονται για έναν μήνα όλες οι επιβατικές διεθνείς πτήσεις, από τις 23:59 της Κυριακής [τοπική ώρα· 05:59 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας], στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της χώρας όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα στην κεντρική Αμερική — ένας θάνατος μέχρι χθες — διευκρίνισε ότι οι εμπορευματικές πτήσεις, οι πτήσεις για ανθρωπιστικούς σκοπούς και οι πτήσεις εσωτερικού θα συνεχιστούν κανονικά «μέχρι νεοτέρας διαταγής».

Το διεθνές αεροδρόμιο Τοκούμεν στην πόλη του Παναμά είναι το πιο πολυσύχναστο της κεντρικής Αμερικής κι ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη τη Λατινική Αμερική.

Ο παναμαϊκός εθνικός αερομεταφορέας, η εταιρεία COPA, ανακοίνωσε ήδη την περασμένη εβδομάδα τη μείωση του 80% της δραστηριότητάς της, κυρίως στο Τοκούμεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης