To Πεκίνο πρόκειται να λειτουργήσει εκ νέου από σήμερα Δευτέρα το νοσοκομείο Σιαοτανγκσχάν προκειμένου να νοσηλεύονται τα κρούσματα που προέρχονται από το εξωτερικό, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Ημερησία του Πεκίνου», ενώ παράλληλα η κυβέρνηση σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την αναβληθείσα συνεδρίαση της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης στα τέλη Απριλίου, ή στις αρχές Μαΐου, καθώς μειώνονται δραστικά τα νέα κρούσματα στη χώρα, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters δύο πηγές που ασχολούνται με την προετοιμασία της συνεδρίασης.

Το νοσοκομείο Σιαοτανγκσχάν, που πλέον θα χρησιμοποιείται για «εισαγόμενα» κρούσματα, είχε κατασκευασθεί το 2003 ειδικά για να νοσηλεύονται τα κρούσματα της επιδημίας του SARS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το Πεκίνο θεωρεί πως η πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC) και του Κινεζικού Λαϊκού Πολιτικού Συμβουλευτικού Συνεδρίου, που είναι γνωστά ως «οι δύο συνεδριάσεις», που είχαν προγραμματισθεί αρχικά για τις αρχές Μαρτίου κι αναβλήθηκαν λόγω της διασποράς του κορωνοϊού, θα αποτελέσει ένα σημαντικό συμβολικό μήνυμα πως τα πράγματα στην Κίνα επιστρέφουν στην ομαλότητα. Για τις συνεδριάσεις των δύο Σωμάτων συγκεντρώνονται περί τους 5.000 αντιπροσώπους από όλη τη χώρα στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο.

Μία από τις πηγές πάντως διευκρίνισε πως η ημερομηνία διεξαγωγής του NPC δεν έχει καθορισθεί και ενδεχομένως ο αριθμός των συμμετεχόντων να είναι μειωμένος, με όσους αντιπροσώπους προσέρχονται εκτός Πεκίνου να τίθενται σε καραντίνα, σύμφωνα με όσα ισχύουν για όλους όσους φθάνουν στην κινεζική πρωτεύουσα, οι οποίοι τίθενται σε απομόνωση για δύο εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια του 10ημέρου των συνεδριάσεων της Εθνοσυνέλευσης, οι βουλευτές ψηφίζουν τους νόμους, παρουσιάζουν τους οικονομικούς στόχους και προτείνουν δαπάνες και αποφασίζουν για σημαντικά πολιτικά ζητήματα. Επίσης είναι η καλύτερη ευκαιρία για το ΚΚ της Κίνας να ανακοινώσει την πολιτική γραμμή και τις εσωκομματικές αλλαγές. Φέτος στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, ενώ σημαντικό μέρος των συνεδριάσεων θα καταλάβει και η συζήτηση για την οικονομία, καθώς η κρίση που επέφερε η επιδημία του κορωνοϊού προκάλεσε τη μεγαλύτερη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής της τελευταίας 30ετίας. Μεγάλη επίπτωση είχε η επέκταση της νόσου και στις κατασκευαστικές επενδύσεις, αλλά και στη λιανική πώληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Γραφείο Πληροφόρησης του Συμβουλίου του Κράτους και οι υπηρεσίες Τύπου της Διαρκούς Επιτροπής του NPC δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα για σχολιασμό της είδησης που τους εστάλησαν σήμερα μέσω φαξ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης