Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη στο Κόσσοβο ξεκίνησε νέα έρευνα για υπόθεση εμπορίας οργάνων σε βάρος οκτώ ατόμων σήμερα, μία ημέρα μετά την καταδίκη σε ποινές κάθειρξης έως οκτώ ετών πέντε Κοσσοβάρων γιατρών, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι έκαναν παράνομες μεταμοσχεύσεις στην κλινική Medicus της Πρίστινα, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

«Οκτώ άνθρωποι αποτελούν το αντικείμενο έρευνας για οργανωμένο έγκλημα, εμπορία οργάνων, πρόκληση τραυματισμών, κατάχρηση εξουσίας και αθέμιτη άσκηση επιρροής έναντι ανταλλάγματος», διευκρινίζει η ευρωπαϊκή αποστολή στο Κόσσοβο Eulex σε ανακοίνωσή της, στην οποία δεν κατονομάζει τους υπόπτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Eulex σημειώνει επίσης ότι η νέα έρευνα «στηρίζεται σε αυτές που έγιναν στο πλαίσιο της υπόθεσης Medicus, όπως και σε στοιχεία που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης» που ολοκληρώθηκε χθες.

Οι οκτώ νέοι ύποπτοι «ήταν άμεσα ή έμμεσα υφιστάμενοι των μελών της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας» που εμπλέκεται στην υπόθεση Medicus, σύμφωνα με την Eulex.

«Χωρίς την υποστήριξη και την συνέργεια των υπόπτων αυτών, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που εμπλεκόταν στην υπόθεση Medicus δεν θα ήταν ικανά να κάνουν τις προετοιμασίες (…), να έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ούτε να προσπαθήσουν να αποκρύψουν τις παράνομες δραστηριότητές τους», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης