Είκοσι άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες ημέρες στην Κόστα Ρίκα αφού κατανάλωσαν αλκοολούχα ποτά νοθευμένα με μεθανόλη, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας.

Οι υγειονομικές και αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε συναγερμό από τις αρχές του Οκτωβρίου, όταν καταγράφηκαν οι πρώτοι θάνατοι εξαιτίας δηλητηρίασης από μεθανόλη στη λαϊκή συνοικία Λα Κάρπιο, στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας Σαν Χοσέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της χώρας 52 περιπτώσεις στις οποίες υπάρχουν υποψίες για δηλητηρίαση μετά την κατανάλωση αλκοολούχου ποτού με βάση το ζαχαροκάλαμο, γνωστού γενικά με την ονομασία γουάρο, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Οι υγειονομικές αρχές έστειλαν την Πέμπτη επείγον σήμα στις δημόσιες υπηρεσίες για το γουάρο με την ετικέτα Fiesta Blanca, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι το ποτό πωλείται νοθευμένο με μεθανόλη.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας και της αστυνομίας επιθεώρησαν 49 καταστήματα και πήραν δείγματα του γουάρο που πωλείται σε αυτά τα οποία θα υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, η αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 14.000 μπουκάλια με το ποτό αυτό στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Fiesta Blanca, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης