Ομάδα ατόμων που αντιτίθενται στον εμβολιασμό κατά του Covid-19 εισέβαλε την Τετάρτη το βράδυ σε νοσοκομείο στην Ερέδια, Κόστα Ρίκα, επιτέθηκε σε φύλακες, ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. οι αντιεμβολιαστές προσπάθησαν να βγάλουν διά της βίας ένα αγόρι έξι ετών που είχε εισαχθεί νωρίτερα.

«Το νοσοκομείο υπέστη επίθεση από ομάδα αντιεμβολιαστών, που εισέβαλε με βίαιο τρόπο, επιτέθηκε σε φύλακες, σε ασθενείς και στο προσωπικό και έθεσε σε κίνδυνο τους πάντες στο εσωτερικό του», κατήγγειλε η διευθύντρια του ιατρικού κέντρου, η Πρισίλα Βαλμασέδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται και θα βγει «αφού το εγκρίνει το παιδιατρικό τμήμα και η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του νοσοκομείου, η ομάδα, αποτελούμενη από περίπου τριάντα άτομα, ήθελε να πάρει το παιδί, που είχε εισαχθεί για νοσηλεία μερικές ημέρες νωρίτερα με πάθηση του αναπνευστικού και έπρεπε να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, παρά την εναντίωση των γονιών του.

«Ο πατέρας του παιδιού, νομικός σύμβουλος, και η βουλευτής Σίρλεϊ Ντίας έγιναν δεκτοί, τους μιλήσαμε με σεβασμό και τούς εξηγήσαμε ότι θα πρέπει να αναμείνουμε η κοινωνική υπηρεσία να κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να δοθεί εξιτήριο (…). Μερικά λεπτά αργότερα, το νοσοκομείο υπέστη επίθεση από ομάδα αντιεμβολιαστών», εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βαλμασέδα είπε ότι η ομάδα προσπάθησε να φθάσει στον τέταρτο όροφο, όπου νοσηλεύεται το παιδί και βρίσκεται το γραφείο της κοινωνικής υπηρεσίας.

Το περιστατικό, που καταγράφηκε σε βίντεο από διαδηλωτές και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου, οδήγησε στη σύλληψη έξι ανθρώπων, δύο ανδρών και τεσσάρων γυναικών, που παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της στάσης. Δεν είναι γνωστό αν οι γονείς του παιδιού είναι ανάμεσά τους.

«Αυτό το συμβάν έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο το προσωπικό ασφαλείας και το ιατρικό προσωπικό, αλλά και τους χρήστες και ακόμη και ασθενείς», τόνισε ο Ρομάν Μακάγια, ο διευθυντής του Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης της Κόστα Ρίκα (CCSS).

Στη χώρα της κεντρικής Αμερικής, ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5 ως 11 ετών έγινε υποχρεωτικός από τον Νοέμβριο. Εάν οι γονείς ή οι κηδεμόνες εναντιώνονται, μπορεί να επεμβαίνει η Εθνική Υπηρεσία Προστασίας των Παιδιών (PANI).

Η υποχρέωση αυτή πυροδότησε διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες μπροστά στο Κοινοβούλιο υπέρ της ελευθερίας της επιλογής των γονιών.

Το επεισόδιο οδήγησε στην εκκένωση του νοσοκομείου, στην αναστολή των ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις, εργαστηριακές εξετάσεις, ραδιογραφίες και στο προσωρινό κλείσιμο του φαρμακείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης