Στην Κόστα Ρίκα, όπου χθες Σάββατο συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος του νέου κορωνοϊού, οι αρχές έχουν καταγράψει ως εδώ 206.640 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 και 2.833 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ή κατά μέσον όρο 566 κρούσματα και 7,7 θανάτους σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο R0 —ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού— παραμένει κάτω από το 1 από την αρχή της χρονιάς, κάτι που σημαίνει ότι η εξάπλωση της πανδημίας επιβραδύνθηκε. Μολαταύτα, οι υγειονομικές αρχές ανησυχούν διότι τον Δεκέμβριο τα νοσοκομεία έφθασαν στα όρια της πληρότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες Σάββατο νοσηλεύονταν 244 ασθενείς με την COVID-19, οι 133 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού, με την έμφαση να δίνεται επί του παρόντος στο ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό και τους πολίτες άνω των 58 ετών. Ως χθες είχαν χορηγηθεί 149.812 δόσεις εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό.

Προχθές Παρασκευή η κυβέρνηση απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της πανδημίας, με τον πρόεδρο να τηρεί ενός λεπτού σιγή. «Η Κόστα Ρίκα θα προχωρήσει και θα πάει καλύτερα αν ενωθούμε ως χώρα, αν πολεμήσουμε αυτή την πανδημία ενωμένοι, όπως κάναμε τον τελευταίο χρόνο», ανέφερε κατόπιν ο αρχηγός του κράτους Κάρλος Αλβαράδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης