Κουρτς: «Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, 15:47
Κουρτς: «Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει»

«Η πανδημία σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει. Μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα το καλοκαίρι πρέπει να γίνουν όλα για να αποφευχθεί η έκρηξη των λοιμώξεων» προειδοποίησε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ακόμη, το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου, παρουσίασε στη Βιέννη τους κανόνες που θα ισχύουν στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη του δεύτερου lockdown, από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

«Τις επόμενες εβδομάδες πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε πολύ προσεκτικά, η χαλάρωση θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά ήπια και σταδιακά» τόνισε καλώντας τον πληθυσμό να συνεχίσει να συμμετέχει στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο καγκελάριος ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί νυχτερινής εξόδου από τις 20:00 μέχρι τις 06:00, οι οποίοι ίσχυαν ήδη από την 3η Νοεμβρίου, κατά το «μερικό lockdown».

Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία (οι ανώτερες βαθμίδες στα σχολεία -με εξαίρεση τα μαθήματα για τις απολυτήριες εξετάσεις- παραμένουν στη φάση της τηλεκπαίδευσης, όπως και τα πανεπιστήμια), το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει και επιτρέπεται επίσης -σε αντίθεση με τα αναμενόμενα- η λειτουργία κομμωτηρίων και σαλονιών αισθητικής.

Κλειστά θα παραμείνουν η εστίαση και τα ξενοδοχεία, όπως επίσης θέατρα, κινηματογράφοι και γενικά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ με μία σειρά προστατευτικών μέτρων πρόκειται να ανοίξουν μουσεία και βιβλιοθήκες.

Το lockdown είναι μία φάση που δείχνει αποτελέσματα, καθώς η επίπτωση επτά ημερών (μέσος όρος σε νέες μολύνσεις ημερησίως στο διάστημα μίας εβδομάδας ανά 100.000 κατοίκους), που πριν μερικές εβδομάδες ήταν περίπου στο 660, στο τέλος του lockdown θα έχει περιοριστεί σε 250, κάτι που σημαίνει ότι επιτεύχθηκε να μην υπάρξει μία υπερβολική επιβάρυνση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ανέφερε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος συγχρόνως ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό που έκανε, όπως τόνισε, το «υπεράνθρωπο».
 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, 15:54