Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.102 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν ακόμα 9 ασθενείς με τον COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 921 νεκρούς επί συνόλου 137.730 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 1.070 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, διευκρίνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου, Φρανσίσκο Ντουράν, στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η πρωτεύουσα Αβάνα παραμένει το επίκεντρο της επιδημίας, με 520 μολύνσεις σε 24 ώρες και τον υψηλότερο δείκτη επίπτωσης στη χώρα (429,7 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους).

Αντιμέτωπο με δεύτερο κύμα της πανδημίας από τον Ιανουάριο, το Υπουργείο Υγείας της Κούβας διεξάγει τις τελευταίες εβδομάδες μαζική ανοσοποίηση με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala, τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών 3ης φάσης των οποίων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν. Η εκστρατεία έχει επεκταθεί πέρα από την πρωτεύουσα, στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο και Ματάνσας (δυτικά), στην επαρχία Σαντιάγο ντε Κούμπα (ανατολικά) και στην Ίσλα δε Χουβεντούδ. Έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 800.000 πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης