Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 850 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι τέσσερις ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Καραϊβικής να φθάνει μέχρι στιγμής τους 253 νεκρούς επί συνόλου 35.772 μολύνσεων.

Για πρώτη φορά, εντοπίστηκαν πάνω από πεντακόσιες (επακριβώς 528) μολύνσεις στην Αβάνα, την πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος του Υπουργείου Υγείας της Κούβας, σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το 80% των ασθενών που ανάρρωσαν συνεχίζει να παρουσιάζει μακρόχρονα συμπτώματα, κυρίως κόπωση και πονοκεφάλους. Πρόσθεσε ότι τα όργανα που επηρεάζονται περισσότερο από τη λοίμωξη είναι η καρδιά, οι πνεύμονες και ο εγκέφαλος. Παρότρυνε τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Η νήσος των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων, που μέχρι πρόσφατα χαρακτηριζόταν η καλή μαθήτρια της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχίζει να δυσκολεύεται να ελέγξει το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης