Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, έδωσε το παρών σήμερα στο κλείσιμο του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC), δύο εβδομάδες αφότου είχε εμφανιστεί δημοσίως για πρώτη φορά μετά από εννέα μήνες.

Φορώντας μια αθλητική φόρμα, ο 90χρονος Κάστρο έφτασε στο συνέδριο συνοδευόμενος από τον αδελφό του, τον Ραούλ, ο οποίος τον διαδέχτηκε το 2006 και έγινε δεκτός με επευφημίες από τους περίπου 1.000 συνέδρους, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ACN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης δεν είχαν προσκληθεί στο συνέδριο αυτό.Στο Συνεδριακό Μέγαρο της Αβάνας, οι σύνεδροι σηκώθηκαν όρθιοι και φώναζαν ρυθμικά “Φιντέλ, Φιντέλ” όταν ανέβηκε στο βήμα.

Στις 7 Απριλίου ο Φιντέλ Κάστρο επισκέφθηκε ένα σχολείο της Αβάνας και μίλησε για τη “γενναιοδωρία” του κουβανικού εκπαιδευτικού συστήματος. Είχε εμφανιστεί δημοσίως για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2015, όμως συχνά δέχεται στο σπίτι του ξένους ηγέτες και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν φωτογραφίες από τις συναντήσεις αυτές.

Το συνέδριο του Κόμματος, το οποίο θα καθορίσει την πολιτική της Αβάνας για την επόμενη πενταετία και θα εκλέξει τη νέα Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Γραφείο, θα ολοκληρωθεί σήμερα Τρίτη. Στις ψηφοφορίες που έγιναν την Δευτέρα ο 84χρονος Ραούλ Κάστρο έριξε στην κάλπη τη δική του ψήφο αλλά ψήφισε επίσης και για λογαριασμό του μεγαλύτερου αδελφού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης