Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.155 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν 13 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 890 νεκρούς επί συνόλου 134.208 μολύνσεων, κατά τα στοιχεία του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτεύουσα Αβάνα παραμένει επίκεντρο της επιδημίας, με 607 μολύνσεις σε 24 ώρες και τον δείκτη επίπτωσης να μειώνεται στα 441,7 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Αντιμέτωπο με δεύτερο κύμα της πανδημίας από τον Ιανουάριο, το Υπουργείο Υγείας διεξάγει τις τελευταίες εβδομάδες εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στην πρωτεύουσα με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala, τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών 3ης φάσης των οποίων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Η εκστρατεία αυτή πλέον επεκτάθηκε στις δυτικές επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο και Ματάνσας, στην ανατολική επαρχία Σαντιάγο ντε Κούμπα και στην κοινότητα Ίσλα δε Χουβεντούδ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης