Στα εγκαίνια του πρώτου ιεροδιδασκαλείου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Κούβα παρέστη ο Raul Castro, σε μια ακόμη ένδειξη της βελτίωσης των σχέσεων εκκλησίας-κράτους μετά από δεκαετίες εχθρότητας στη νήσο, που τελεί υπό κομμουνιστική διακυβέρνηση.

Ο πρόεδρος επέδειξε τη στήριξή του στο έργο παρευρισκόμενος στην τελετή των εγκαινίων και περιηγούμενος στο κτίριο, αλλά δεν έκανε επίσημη ομιλία προς τους συγκεντρωμένους, περίπου 300 διπλωμάτες, εκκλησιαστικούς και κρατικούς αξιωματούχους στην εκδήλωση σε προάστιο της Αβάνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας στην Κούβα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρόεδρο και τον πρώην ηγέτη της χώρας, Fidel, για το γεγονός ότι τάχθηκαν υπέρ του έργου, το οποίο επιδιωκόταν να γίνει εδώ και καιρό. «Εν ονόματι της εκκλησίας, ευχαριστώ τον πρώην πρόεδρο καθώς και το σημερινό πρόεδρο, ο οποίος μας τιμά με την παρουσία του, για την υποστήριξη του κράτους σε αυτό το έργο, ως την ολοκλήρωσή του», είπε ο αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του.

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI έστειλε τις ευλογίες του σε όλους όσοι συνεισέφεραν γενναιόδωρα στην κατασκευή αυτού του κτιρίου, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, σε μήνυμα το οποίο αναγνώστηκε στην εκδήλωση.

Το ιεροδιδασκαλείο Σαν Κάρλος και Σαν Αμπρόσιο, όπου εκπαιδεύονται υποψήφιοι ιερωμένοι, είχε καταληφθεί από τις αρχές της Κούβας το 1966 κι είχε μετατραπεί αρχικά σε στρατόπεδο και κατόπιν σε αστυνομική ακαδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης