Ιμάμης στο Κουβέιτ φέρεται να εξέδωσε φετβά που καλεί σε καταστροφή της Σφίγγας και των πυραμίδων της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al Watan, ο ιμάμης Ιμπραήμ Αλ Καντάρι φέρεται να είπε ότι έχει έρθει η ώρα να εξαλειφθεί η κληρονομιά των φαραώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φετφά έρχεται την ώρα που στο Ιράκ τζιχαντιστές καταστρέφουν σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

«Το γεγονός ότι οι πρώτοι μουσουλμάνοι που ακολουθούσαν τον προφήτη Μωάμεθ δεν κατέστρεψαν τα μνημεία των φαραώ, μόλις εισήλθαν σε αιγυπτιακό έδαφος, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κάνουν τώρα» φέρεται να δήλωσε ο Αλ Καντάρι.

Η εφημερίδα Al Arabiya σημειώνει ότι φετφά που είχε εκδοθεί πριν από δύο χρόνια για το ίδιο θέμα από ιστοσελίδα στο Κατάρ προβλήθηκε έντονα από αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης. Η φετφά αυτή καλούσε τους Αιγύπτιους να καταστρέψουν ιστορικά μνημεία λέγοντας ότι είναι «θρησκευτικό τους καθήκον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκκληση για καταστροφή συμβόλων της Αιγύπτου είχε εκδώσει και ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η κατεδάφιση ιστορικών μνημείων αποτελεί «θρησκευτικό καθήκον», ανέφερε η εφημερίδα Al Alam, την οποία επικαλείται το Russia Today.

Τζιχαντιστές κατέστρεψαν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στο Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν σύμβολα ειδωλολατρίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης