Οι αρχές του Κουβέιτ έχουν συλλάβει αρκετούς ανθρώπους που φέρονται να συνδέονται με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες Παρασκευή εναντίον σιιτικού τεμένους στην πόλη του Κουβέιτ και από την οποία σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

“Έχουν γίνει πολλές συλλήψεις (ανθρώπων) που φέρονται να συνδέονται με τον βομβιστή αυτοκτονίας”, δήλωσε η πηγή αυτή σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ κηδεία δημοσία δαπάνη θα πραγματοποιηθεί σήμερα για τα 26 θύματα της χθεσινής επίθεσης, την ευθύνη για την οποία έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Κουβέιτ, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 227 τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, μια από τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί στη μικρή αυτή πετρελαιοπαραγωγό χώρα του Κόλπου και την πρώτη που είχε στόχο τέμενος.

Στόχος του βομβιστή αυτοκτονίας ήταν το τέμενος αλ Ιμάμ αλ Σάντεκ στην πρωτεύουσα του Κουβέιτ την ώρα που γινόταν η προσευχή της Παρασκευής, κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του Κουβέιτ κήρυξε τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους και έχει θέσει σε συναγερμό τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η αρχή που είναι υπεύθυνη για τα τεμένη επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι οι “μάρτυρες” της χθεσινής επίθεσης θα ενταφιαστούν στο σιιτικό κοιμητήριο, στο δυτικό τμήμα της πόλης του Κουβέιτ, στις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ο εμίρης, η κυβέρνηση, το κοινοβούλιο, τα πολιτικά κόμματα και οι θρησκευτικοί ηγέτες του Κουβέιτ εκτίμησαν ότι η επίθεση αυτή είχε στόχο να υποδαυλίσει τις διαδογματικές διαφορές στη χώρα, η πλειονότητα του πληθυσμού της οποίας είναι σουνίτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης