Την ετοιμότητα του Δουβλίνου «να συμβάλει στις προσπάθειες συμφιλίωσης των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο», εκφράζει ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Σάιμον Κόβενι, ο οποίος επισημαίνει ότι «ο διάλογος είναι το πιο ουσιαστικό στοιχείο σε οποιεσδήποτε συνομιλίες για επίλυση προβλημάτων».

Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο, εν όψει της επίσκεψής του στη Λευκωσία, ο κ. Κόβενι είπε, επίσης, ότι η Κύπρος κατέχει μια μοναδική θέση στην ΕΕ, σε σχέση με θέματα που απασχολούν τη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας ότι Δουβλίνο και Λευκωσία έχουν εδώ και χρόνια εργαστεί μαζί γι΄ αυτά τα ζητήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, σε σχέση με τα σύνορα με τη Βόρειο Ιρλανδία, εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη στην Κύπρο και σε άλλα μέλη της Ε.Ε. για την αλληλεγγύη, που επιδεικνύουν προς τη χώρα του.

Σχετικά με τις προσπάθειες της χώρας του για πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρειο Ιρλανδία, ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Δουβλίνο, σε συνεργασία με το Λονδίνο, στηρίζουν και έχουν υποβοηθητικό ρόλο στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Βόρειο Ιρλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης