Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών της Χάρτας της Αδριατικής (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κροατία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο) αναμένουν ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, «η Συμμαχία θα αποστείλει ένα ισχυρό μήνυμα πως παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική των ανοιχτών θυρών» για τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης που φιλοδοξούν να ενταχθούν στους κόλπους της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη μετά την ολοκλήρωση συνάντησης εκπροσώπων των πέντε χωρών στα Σκόπια.

«Παράλληλα, οι υπουργοί Άμυνας των χωρών της Χάρτας της Αδριατικής επαναβεβαίωσαν τη στήριξη τους για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό», επισημαίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις πέντε χώρες της Χάρτας της Αδριατικής, η ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Η Κροατία και η Αλβανία έλαβαν πρόσκληση και εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008.

Να σημειωθεί πως η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Μαΐου, δεν θα ασχοληθεί με θέματα διεύρυνσης.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης