Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα απηύθυνε με ανοικτή επιστολή του στους συμπατριώτες του νέα έκκληση να ψηφίσουν τον αντικαταστάτη του στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Εργαζομένων (PT), τον Φερνάντου Αντάτζι.
Με αυτόν τον τρόπο ζητεί οι πολίτες να αποτρέψουν τη «φασιστική περιπέτεια» «που αντιπροσωπεύει», όπως τόνισε, «ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζαΐχ Μπολσονάρου», μεγάλο φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, που θα διεξαχθεί την Κυριακή.
«Είναι ώρα να ενωθούν ο λαός, οι δημοκράτες, οι πάντες γύρω από την υποψηφιότητα του Φερνάντου Αντάτζι» τόνισε ο Λούλα στην επιστολή αυτή, την οποία δημοσιοποίησε το PT την Τετάρτη.
«Αυτήν τη στιγμή, που μια φασιστική απειλή επικρέμαται πάνω από τη Βραζιλία, θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία (…) να υπερασπιστούν το δημοκρατικό πολίτευμά μας και το κράτος του δικαίου» πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2010) προηγείτο με διαφορά στις δημοσκοπήσεις εν όψει των εφετινών εκλογών, αλλά του απαγορεύθηκε η συμμετοχή στη διαδικασία εξαιτίας της καταδίκης του για δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της φυλάκισής του τον Απρίλιο. Πολύ καθυστερημένα, τον αντικατέστησε ο Αντάτζι, πρώην δήμαρχος στο Σάο Πάολο και πρώην υπουργός Παιδείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης