Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για Ρώσους μισθοφόρους που φέρεται να έχουν σκοτωθεί στη Συρία και διευκρίνισε ότι γνωρίζει μόνο για Ρώσους υπηκόους, οι οποίοι αναπτύχθηκαν στη χώρα ως μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Αυτή ήταν η αντίδραση του Κρεμλίνου σε δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία επικαλούνταν Ρώσους μισθοφόρους που ισχυρίζονται ότι κάποιοι από τις τάξεις τους σκοτώθηκαν αυτόν τον μήνα, όταν δυνάμεις του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού συγκρούστηκαν με φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν διαθέτουμε πληροφορίες για άλλους Ρώσους που τυχόν να βρίσκονται στη Συρία», δήλωσε στους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς για τις πληροφορίες αυτές.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν για τη Βόρεια Κορέα, αλλά η συζήτησή τους δεν ήταν εις βάθος. Ο ίδιος είπε εξάλλου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσφέρθηκε να βοηθήσει η χώρα του τη Ρωσία στις έρευνες για το αεροπορικό δυστύχημα το οποίο την Κυριακή στοίχισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης