Οι ρωσικής εθνικότητας Αλεξάντρ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ που θεωρούνται «ύποπτοι» από το Λονδίνο για την υπόθεση Σκριπάλ δεν παραβίασαν κανένα νόμο στη Ρωσία και δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή για παράβασή τους στο εξωτερικό, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν υπάρχει ζήτημα για το εάν αυτή (σ.σ. η συνέντευξη) είναι προς το ρωσικό συμφέρον ή όχι. Η βρετανική πλευρά ονομάτισε δύο Ρώσους πολίτες και τους κατηγόρησε για εμπλοκή στο περιστατικό. Δύο Ρώσοι πολίτες εμφανίστηκαν, ο (Ρώσος) πρόεδρος στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (EEF) δήλωσε ότι αναγνωρίστηκαν», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ήταν χρήσιμο για τη Ρωσία να υπάρξει συνέντευξη με τους Πετρόφ και Μποσίροφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι οι δυνάμεις του νόμου δεν προχώρησαν σε μέτρα εναντίον τους, καθώς δεν υπήρχε λόγος γι’ αυτό. Εξήγησε ότι τα δύο άτομα «δεν παραβίασαν τους νόμους που ισχύουν στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας» και πως το Κρεμλίνο ακόμη δε γνωρίζει επίσημα εάν έχουν παραβιάσει νόμους διεθνώς.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η αντίδραση των βρετανικών Αρχών στη συνέντευξη των δύο Ρώσων είναι παράλογη.

«Είναι παράλογο να κατηγορείται η Ρωσία για ψεύδη με βάση δηλώσεις που έκαναν δύο Ρώσοι πολίτες. Είναι κοινοί πολίτες, δε σχετίζονται με τη ρωσική κυβέρνηση», επισήμανε ο Πεσκόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι προσπάθειες να συνδεθούν οι ρωσικές αρχές με την υπόθεση Σκριπάλ είναι απαράδεκτες, τονίζοντας ότι η θέση της Ρωσίας είναι «απολύτως ξεκάθαρη, διαφανής και σταθερή».

Επιπλέον, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η ρωσική πλευρά θα επιτρέψει στη βρετανική αστυνομία να ανακρίνει τους Πετρόφ και Μποσίροφ στη Ρωσία.
Πηγή: Sputnik

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης