Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει την έξαρση του νέου θανατηφόρου κύματος της πανδημίας Covid-19 που οφείλεται στη διάδοση της παραλλαγής Δέλτα, με την επιβολή ενός νέου lockdown.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν θέλει να επιβάλει στη χώρα lockdown εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, και ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν συζητείται αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανείς δεν θέλει κανένα lockdown. Και το lockdown δεν συζητείται. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή δεν συζητείται, όλοι μας πρέπει να εμβολιαστούμε», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, υπενθυμίζοντας ότι τη θέση του σε αυτό το ζήτημα έχει ήδη διατυπώσει ο πρόεδρος Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η κατάσταση με την αύξηση των κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι τεταμένη σε μερικές περιοχές της χώρας, αλλά οι Αρχές λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα επισήμανε ότι στη Μόσχα το επίπεδο νοσηρότητας είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τον μέσο όρο στη χώρα, όπως και ότι το σύστημα υγείας είναι επιβαρυμένο και σε άλλες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης