Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η “ειδική στρατιωτική επιχείρησή” του στην Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την κατάληψη ολόκληρης της περιφέρειας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε πως η αυτόκλητη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) — μια αποσχισθείσα υποστηριζόμενη από τη Ρωσία οντότητα που πολεμά με τις ουκρανικές δυνάμεις από το 2014– ελέγχει μόνο ένα μέρος της ευρύτερης εδαφικής περιοχής την οποία διεκδικεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο, ως ελάχιστο, να απελευθερωθεί ολόκληρη η εδαφική περιοχή της DPR”, είπε.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τη στρατιωτική εκστρατεία της στην Ουκρανία απαραίτητη προκειμένου να προστατευθούν οι Ρωσόφωνοι στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονμπάς, που αποτελειται από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, από τη “γενοκτονία” από την Ουκρανία. Το Κίεβο και οι δυτικές χώρες λένε πως πρόκειται για πρόσχημα για μια ιμπεριαλιστικού τύπου αρπαγή εδάφους.

Αν και η Ρωσία ελέγχει ήδη σχεδόν όλη την περιφέρεια του Λουχάνσκ, κατέχει μόνο το 60% της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποστηριζόμενες από τη Μόσχα οντότητες στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, μαζί με άλλες δύο κατεχόμενες από τους Ρώσους περιοχές στη νότια Ουκρανία, επιδιώκουν να γίνουν μέρος της Ρωσίας μετά την ολοκλήρωση χθες ψευδοδημοψηφισμάτων, όπως τα αποκαλούν το Κίεβο και οι δυτικές κυβερνήσεις, για την ένωση με τη Ρωσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης