Παράνομες θεωρεί, το Κρεμλίνο, τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την υπόθεση δηλητηρίασης του Σκριπάλ, ενώ ανάλογη θα είναι η στάση του και απέναντι σε νέο γύρο κυρώσεων από μέρους των ΗΠΑ.

«Θεωρούμε παράνομες αυτά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και κατά συνέπεια, θα λάβουμε παρόμοια βήματα, με τον ίδιο τρόπο, εάν έλθουν», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να επιβάλλουν επιπρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για εμπλοκή στην επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στον Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια στο Σάλσμπερι, ισχυρισμός τον οποία έχει επανειλημμένα απορρίψει η Μόσχα, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να παρατηρεί ότι η υπόθεση «καταρρέει», εξ αιτίας της έλλειψης στοιχείων που να αποδεικνύουν τη ρωσική εμπλοκή.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Σεργκέι Στορχάκ, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες νέες κυρώσεις των ΗΠΑ που θα βάλουν στο στόχαστρο το ρωσικό χρέος, καθώς το σύστημα ξένων επενδυτών στη χώρα έχει ενισχυθεί, αλλά και τα αποθέματα της χώρας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιλύσουν ζητήματα σχετικά με το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν πανικοβάλλεται, και δεν πρόκειται να πανικοβληθεί», επεσήμανε ο ίδιος.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης