Κρεμλίνο: «Τυπικά, δεν έχει λήξει ο γάμος του Πούτιν»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013, 14:11
Κρεμλίνο: «Τυπικά, δεν έχει λήξει ο γάμος του Πούτιν»
Ο πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και η σύζυγός του Λουντμίλα μπορεί να ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν ύστερα από 29 χρόνια γάμου, ωστόσο τυπικά τουλάχιστον, το προεδρικό ζεύγος της Ρωσίας παραμένει σήμερα έγγαμο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μετά την αιφνιδιαστική τηλεοπτική ανακοίνωση του χωρισμού τους χθες, δήλωσε ότι το ζεύγος Πούτιν απλώς προέβη στην σχετική ανακοίνωση χωρίς να έχουν κινήσει τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες για την έκδοση του διαζυγίου. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαίωσαν και αξιωματούχοι του ληξιαρχείου στην Μόσχα που, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα έγγραφα.

Αξιωματούχοι στη γενέτειρα του Πούτιν, την Αγία Πετρούπολη, αρνήθηκαν να απαντήσουν αν έλαβαν αίτηση διαζυγίου, σύμφωνα με το πρακτορείο και αρκέστηκαν να απαντήσουν ότι το προεδρικό ζεύγος μπορεί να καταθέσει αίτηση διαζυγίου σε όποια από τις δύο πόλεις επιθυμεί. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούλιο του 1983. Χθες ανακοίνωσαν μέσα από συνέντευξή τους στην κρατική τηλεόραση ότι ο γάμος τους έληξε και ότι επί χρόνια βρίσκονταν σε διάσταση.

Η Λουντμίλα Πούτινα έκανε πολύ σπάνια δημόσιες εμφανίσεις και η τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν στην ορκωμοσία του Πούτιν τον Μάιο του 2012. Τέλος, εκπρόσωπος του Πούτιν δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για τα μελλοντικά σχέδια της πρώτης κυρίας της Ρωσίας ή για το που σκοπεύει να εγκατασταθεί, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013, 14:21