Εκπρόσωπος Πούτιν: Το Κίεβο απομονώνει την περιοχή του Ντονμπάς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, 04:16
Εκπρόσωπος Πούτιν: Το Κίεβο απομονώνει την περιοχή του Ντονμπάς
Το Κίεβο από μόνο του απομακρύνει το Ντονμπάς και αυτό το δείχνει η πλήρης απομόνωση την οποία επιβάλλει στην περιοχή. Τη θέση αυτή εξέφρασε ο επίσημος εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ τονίζοντας ότι η Ρωσία κάνει ό,τι είναι δυνατό για τη διευθέτηση αυτής της ενδοουκρανικής διένεξης.

Αλλά τον πρώτο λόγο έχει η ηγεσία της Ουκρανίας, η οποία απομονώνει τις Δημοκρατίες αυτές - μια τέλεια απομόνωση σε επίπεδο άρνησης της εκπλήρωσης των κοινωνικών υποχρεώσεων , της πληρωμής συντάξεων , της εξασφάλισης ιατροφαρμακευτικής βοήθειας , της συντήρησης των υποδομών κλπ.

Είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που δεν συνάδει με την επαναπροσέγγιση των περιοχών με το Κίεβο, εξηγεί ο Πεσκόφ.

Εν τω μεταξύ , η Ουκρανή βουλευτής , γνωστή πρώην φυλακισμένη στη Ρωσία για εγκλήματα κατά δημοσιογράφων στο Ντονμπάς Ναντιέζντα Σάβτσενκο , η οποία στη συνέχεια έλαβε χάρη απο τον πρόεδρο Πούτιν , υποστήριξε πως οι αρχές του Κιέβου θα μπορούσαν να επαναφέρουν το Ντονμπάς ειρηνικά στους κόλπους της Ουκρανίας, αν " ξεχάσουν " προς το παρόν τις αξιώσεις επιστροφής της Κριμαίας.

Για το ίδιο θέμα, "να ξεχαστεί προς το παρόν η Κριμαία και να γίνουν ελεύθερες εκλογές στις δύο αποκομμένες περιοχές του Ντονμπάς" γράφει στην αμερικανική The Wall Street Journal , ο γνωστός ολιγάρχης της Ουκρανίας Βίκτορ Πιντσούκ , τον οποίο ήδη κάποιοι αναλυτές θεωρούν μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες για το θέση του επόμενου προέδρου της Ουκρανίας , εκτιμώντας ότι ο Πιότρ Ποροσένκο ολοκλήρωσε ουσιαστικά τον κύκλο του.

Πάντως αναφορικά με την Κριμαία στο Κρεμλίνο απαντούν ότι «το θέμα αυτό δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση.... δεν συζητούμε την τύχη και το μέλλον καμιάς από τις ρωσικές περιοχές».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, 04:16