Κρυφή κάμερα στο προπύργιο των τζιχαντιστών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, 14:25


Να ρίξει «φως» στον σκοτεινό κόσμο των τζιχαντιστών αποφάσισε μια θαρραλέα γυναίκα, η οποία τοποθέτησε μια κάμερα κάτω από το νικάμπ και βιντεοσκόπησε την καθημερινότητα των ανθρώπων του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Ράκα.

Εκεί όπου η μουσική, η διασκέδαση, η ελευθερία κινήσεων είναι έννοιες απαγορευμένες, εκεί όπου όλοι είναι υποχρεωμένοι να προσεύχονται ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και οι γυναίκες θεωρούνται κατώτερο είδος.

Στο υλικό που προβλήθηκε σε γαλλικό κανάλι διακρίνονται άνδρες με καλάσνικοφ να περιπολούν στους δρόμους της πόλης, ενώ μία γυναίκα φαίνεται να μεταφέρει παιδιά σε μια παιδική χαρά με ένα ρουκετοβόλο στον ώμο της.Η γυναίκα με την κάμερα έρχεται σε δύσκολη θέση όταν γίνεται αντιληπτή από έναν άνδρα σε αυτοκίνητο. Την καλεί κοντά του και της ζητάει να συμπεριφέρεται πιο καλά όταν είναι σε δημόσιο χώρο. Για ποιο λόγο της λέει κάτι τέτοιο; Διότι αυτά που φοράει δεν καλύπτουν όλο το πρόσωπό της!

Η γυναίκα απολογείται και ο άνδρας συνεχίζει: «Πρέπει να προσέχεις, να σκεπάζεις το πρόσωπό σου. Ο Θεός αγαπάει τις γυναίκες που είναι καλυμμένες».Λίγο αργότερα η «εικονολήπτρια» εισέρχεται σε ένα internet cafe, όπου διακρίνονται Γαλλίδες οι οποίες επικοινωνούν με τις οικογένειές τους. Εκτιμάται ότι είναι γυναίκες που εθελοντικά εγκατέλειψαν την πατρίδα τους προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Μία εξ αυτών ακούγεται να λέει στη μητέρα της«: Μαμά, δεν επιστρέφω σπίτι. Στο λέω ξεκάθαρα. Βάλτο στο κεφάλι σου ότι έφυγα. Δεν θέλω να γυρίσω, γιατί εδώ είμαι καλά, μαμά. Δεν κερδίζεις τίποτε με το να κλαις και να φοβάσαι».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, 14:40