Κατά τη διάρκεια δείπνου που είχαν προ καιρού πλούσιοι κύριοι της «υψηλής κοινωνίας» στην Καλιφόρνια, συνέλαβαν μια απίστευτη ιδέα: αποφάσισαν κατά καιρούς να αφήνουν φακέλους με χρήματα σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να τους εντοπίσουν περαστικοί.

Έναν μήνα αργότερα η ομάδα των «ανώνυμων κροίσων» έκαναν τη σκέψη τους πράξη και το σχέδιο ονομάστηκε «Hidden Cash» (σ.σ.: «κρυμμένα χρήματα»). Το «παιχνίδι» τους έχει ως εξής: Αφού σκορπίσουν τους φακέλους που συνήθως περιέχουν περί τα 100 δολάρια σε διάφορους δημόσιους χώρους, στη συνέχεια δίνουν μέσω διαδικτύου (σ.σ.: Τwitter) διάφορα βοηθητικά στοιχεία που θα οδηγήσουν τους «παίκτες» στην ανεύρεση του… χαμένου θησαυρού. Την πρώτη εβδομάδα χάρισαν συνολικά 2.000 δολάρια σε κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο και εν συνεχεία το παιχνίδι επεκτάθηκε σε Λος Άντζελες, Nέα Υόρκη, Σικάγο και Μεξικό. Μέχρι στιγμής έχουν δώσει συνολικά 20.000 δολάρια σε όσους ασχολήθηκαν με το «παιχνίδι» αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την «Telegraph», ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το project είναι ο Jason Buzi, ένας βαθύπλουτος επενδυτής της αγοράς ακινήτων από την Μπέι Έρια.

Επόμενος στόχος είναι το Hidden Cash να επεκταθεί στη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης