Περίπου 100 αντικυβερνητικοί Ουκρανοί διαδηλωτές επιχείρησαν σήμερα να καταλάβουν το κτίριο όπου στεγάζεται το Υπουργείο Ενέργειας στο κέντρο του Κιέβου, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Εντουάρντ Σταβίτσκι.

«Έγινε απόπειρα κατάληψης του κτιρίου. Περίπου 100 ένοπλοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο. Τους συνάντησα και τους είπα ότι, αν δεν εγκατέλειπαν ειρηνικά το κτίριο, τότε θα κατέρρεε ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας» δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χάρτης των αναταραχών στην ουκρανική επικράτειαΟ ίδιος δήλωσε ότι οι διαδηλωτές εγκατέλειψαν το κτίριο, αλλά όπως ενημερώθηκε παρέμειναν έξω από αυτό και εμποδίζουν την είσοδο. «Αυτό που συμβαίνει είναι μια ευθεία απειλή προς ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας» είπε ο Σταβίτσκι.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός μεγιστάνας Ρινάτ Αχμέτοφ -ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα και υποστηρικτής του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς- χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την προσφυγή στη βία και δήλωσε ότι η μοναδική λύση για την έξοδο από την κρίση είναι οι διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης