O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι «κρίσιμες» για τη Συρία, προειδοποιώντας το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς και τη Ρωσία ότι «ο κόσμος θα παρακολουθεί» εάν τηρούν τις δεσμεύσεις τους και εφαρμόζουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

«Οι ημέρες που έρχονται θα είναι κρίσιμες, ο κόσμος θα παρακολουθεί» διεμήνυσε ο Ομπάμα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η διακοπή των εχθροπραξιών που θα τεθεί σε ισχύ αύριο (σ.σ.: από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ώρα Δαμασκού) είναι ένα κρίσιμο βήμα για να τερματιστεί το χάος» στη Συρία, συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Όλος ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να γίνει: όλα τα μέρη (σ.σ.: που έχουν δεσμευθεί) οφείλουν να τερματίσουν τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών πληγμάτων, και ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να μπορέσει να διανεμηθεί σε όλες τις πολιορκημένες περιοχές» πρόσθεσε.

«Όλα αυτά θα εξαρτηθούν κυρίως από το εάν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους το συριακό καθεστώς, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους» επέμεινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης