Έκκληση για παροχή βοήθειας στα παιδιά στην Κροατία που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες απευθύνει η UNICEF. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κροατικού γραφείου του Οργανισμού, στην περιοχή Ζούπανσκα Ποσάβινα μόνο, έμειναν χωρίς σπίτι 1.175 παιδιά, τα οποία χρήζουν άμεσης ψυχολογικής υποστήριξης.

“Είναι αναγκαίο να οργανωθούν το συντομότερο δυνατό δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και δομημένες δραστηριότητες αναψυχής, ώστε (τα παιδιά) να συνέλθουν από το σοκ και το ψυχολογικό τραύμα που υπέστησαν λόγω της απομάκρυνσή τους (σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης) από τις πλημμυρισμένες εστίες τους” αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Σχεδόν όλα τα παιδιά και οι έφηβοι που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές στην αρχή δείχνουν διαφορετικά σημάδια ψυχολογικής έντασης και αγωνίας, όπως ανάκληση στη μνήμη της διαφυγής από τις πλημμυρισμένες περιοχές και εφιάλτες, αυτοαπομόνωση και αδυναμία συγκέντρωσης. Συνεπώς είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη υποστήριξη για τα παιδιά, ώστε να ανακάμψουν από τα τραύματα που έχουν βιώσει”, προειδοποιεί η UNICEF.

Η Οργάνωση σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους συνεργάτες της στις πληγείσες περιοχές προωθεί κατά τους θερινούς μήνες τη συνέχιση εργαστηρίων ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών προκειμένου να ομαλοποιηθεί η καθημερινότητά των παιδιών και να διασφαλιστεί ένα σίγουρο και υποστηρικτικό περιβάλλον με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Η UNICEF από την αρχή της ανθρωπιστικής κρίσης διοργάνωσε δύο μεγάλες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας με πόσιμο νερό, είδη πρώτης ανάγκης, είδη απολύμανσης και εντομοαπωθητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως οι χώρες της Κροατίας, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και της Σερβίας επλήγησαν πριν λίγες ημέρες από καταστροφικές πλημμύρες, οι οποίες άφησαν πίσω νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες άστεγους και ανυπολόγιστες ζημιές στα δίκτυα ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και στις οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης